ANASAYFA » yazarlar » DUYGU KARAHANOĞLU
    BİR GÜN GELECEK
    Son aylarda şifa bulmak için aktarlara gidenlerin sayısı iyice arttı.Değişik otlardan satın alanlar, hastalığının geçmesi için ödedikleri avuç dolusu paranın hesabını bile yapmıyor.Artık hastanelere gitmiyorlar.Eczanelerde onlar için önemli değil.
    Geçen hafta arkadaşımın bürosunda oturuyordum.Bir çift içeri girdi adam heyecanlı bir şekilde eşimde iltihaplı romatizma var eklem yerleri çok ağrıyor söyledi.

    Arkadaşım oturmalarını istedikten sonra kadına döndü ve bir kez de kendisinin anlatmasını istedi.

    Kadın, titrek ve alçak sesle ellerini göstererek \"parmaklarım çok ağrıyor kaşığı bile zor tutuyorum.Dizlerimde aynı şekilde, yürüme güçlüğü çekiyorum\" söyledikten sonra sözü tekrar eşi aldı anlattı, anlattı…

    Sonra üç farklı ilaç almaya ikna oldular her üç ilaçta bitkisel ve organikmiş.Üç ilacın toplam fiyatı iki yüz otuz beş liraydı.Artık eczanelerde sağlık karnesiyle ilaç almayanlar giderek çoğaldı bu çiftin aldığı bitkisel ilaçlar sağlık sigortasıyla ödenmiyor yani parayla satın alınan ilaçlar listesindeler.

    Öyle bir halk topluluğu yaratıldı ki ne verseniz yada ne isteseniz yaptırabilirsiniz.Neden? Ne için sorunlarını sormayan bir toplum oluştu.Fısıltı gazeteleriyle hareket edenler ne doktora gitme ihtiyacı duyuyorlar ne de eczanelerden ilaç almayı.Ya aktarlara gidiyorlar yada bitkisel ilaç sattığını söyleyen pazarlamacılara!..

    Bir düşmeyi gör. Suya düşen kurtulmak için yılana sarılır, vücudunda ağrı hissedenlerde şifa dağıttığını söyleyen herkesten medar umar ve sattığı ilacın fiyatına bakmadan satın alır.Dönüp dolaşıyoruz yine aynı noktaya geliyoruz.

    Çaresizlik içerisinde kıvrananların bir kez daha para hırsıyla çırpınanların ağına takıldığını görüyoruz.Bugün hastane köşelerinde derman bulmak için sıraya girenler kadar aktarlardan şifa almak için sıra bekleyenlerin sayısı neredeyse aynı. Biri tıp olarak diğeri bitkileri satarak acı içerisinde kıvrananlara yardım ediyor.

    Her iki yolda acıların dinmesi için şifa aramaktır.Bir gün gelecek eczaneler ilaç satmayacak. Yine bir gün gelecek doktorlara kimse gitmeyecek!Ya sonra ne olacak? Aktarlar devreye girip, bitki ilaçları pazarlayanların sayısı artacak.

    05.01.2011

    FATMA KARAHASANOĞLU